Брадата предпазва лицето от стареене и болести.

Ърнест ХемингуейМалко хора знаят за ползите от брада. Освен психологическите „атаки“, които правят мъжете на жените, внушавайки им чрез брадата потентност и сила, брада предпазва лицето от бръчки, стареене и мутации на кожата на лицето, чиито основен причинител е слънцето. 

Как се случва това? Брадата прави една доста солидна сянка на голяма част от лицето и по този начин го защитава от вредните лъчи на слънцето. Не само лятото, но и зимата. По този начин кожата е защитена от влиянието на UV лъчите, които причиняват мутиране и стареене на клетките на кожата, респективно рак и бръчки. Това, в допълнение, може да ви спести и пари за слънцезащитни кремове, които трябва да използвате всеки ден, независимо дали сте мъж или жена, но ако сте мъж с брада, количеството за 1 ден ще намалее двойно. 

Британски учени пък са провели проучване в над 20 страни и анализът на резултатите показва, че жените смятат мъжете с бради за по-нежни, влиятелни и грижовни, а обвързаните жени са на мнение, че в тяхната връзка мъжът е по-силната половинка или че това е мъжът на техните мечти.

Така че, ако сте решили да пробвате ползите от брадата и смятате, че тя ще ви отива, давайте! Не забравяйте обаче, че ще е нужна поддръжка, като например, редовното подстригване на космите на брадата и ежедневното почистване на кожата под нея.

Лъчезар Генов

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *