Видове източници на вода за пиене.

Водата е от съществено значение за създаването и поддържането на живота и е основна хранителна съставка за всички живи същества. Както знаете, човек e на 70-80% изграден от вода. Загубата дори на една десета от водата от тялото нарушава нормалното протичане на химични и физични процеси и е много опасно. Поради това е необходимо да се поддържа постоянно водния баланс на тялото и е важно да се използва само чиста и качествена вода.

Течаща вода от чешмата.

   За да се убиват вредните микробите във водата по тръбите, тя се хлорира. Хлорът е дразнещо лигавицата на стомаха и червата вещество и унищожава полезната микрофлора във водата. За да се отървете от хлор във водата, преди пиене нека престои в отворен съд най-малко един час, или я сварете. Въпреки това, този метод на прочистване не позволява изчистване на водата от механични замърсители, тежки метали и радионуклиди.

Дестилираната вода

 Натуралната вода винаги съдържа примеси. Формулата за чиста вода може да се получи чрез дестилация. Тази вода е освободена от соли и други примеси. Научно доказано е, че тази вода отмива от организма не само токсини, но също и хранителни вещества и микроелементи като калций, и по този начин е в състояние да наруши равновесието и работата на организма и не е подходяща за ежедневна употреба.

 Натуралната минерална вода

В такава сложна, съвкупност от водоразтворими минерали и соли, макро- и микроелементи, се съдържат само в минералната вода. Тя обаче не е идеална за ежедневна употреба и готвене, особено за детски храни. Натуралната минерална вода в съответствие с международните стандарти трябва да е получена от естествен източник на официално регистрираните защитени от всякакво замърсяване региони и бутилирана на разстояние не повече от 50 метра от източника. Следователно, за да сме сигурни в качеството на минералната вода, която пием, е важно да изберем надежден производител на вода.

Изворна вода

Изворната вода е от подпочвените и подземните води, с изходи към повърхността. Повърхността, през която водата преминава е от слоевете пясък и чакъл, които предоставят природно филтриране. Така водата не губи своите лечебни свойства и не променя структурата и хидрохимичния състав, така че можете да пиете изворна вода, без да прилагате допълнителни методи за пречистване. Това е най-предпочитаният източник на вода.

Разтопете замразена вода

След замразяването на водните молекули, те придобиват правилна кристална структура. Може да си замразите вода и да я съхранявате замразена в продължение на 7-8 часа. Но за истински полезен ефект е по-добре да се пие веднага след размразяване. Смята се, че размразените молекули допринасят за ускоряването на метаболизма, отделянето на токсини и дават допълнителна енергия. Вкъщи, за приготвянето на размразена вода може да замразите изворна вода, за най-добър ефект.

Дафина Ташева

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.