Диетата и тренировките на Никол Шерцингер

“Бъди активна, яж всичко умерено и престани да си толкова строга към себе си.”

Из facebook статусите на известната певица

Никол ШерцингерГорещата Никол Шерцингер още със самото стъпване на музикалната сцена съблазни милиони фенове и до ден днешен не спира да покорява любопитните погледи. 36-годишната певица притежава тяло, каквото би пожелала всяка жена и твърди, че го поддържа само с помощта на умерени порции и много физическа активност.

Атрактивната певица не е била винаги привърженик на здравословното хранене и когато е била млада пробвала много диети. Днес вече знае добре какво е подходящо за тялото й.

 

ДИЕТАТА НА НИКОЛ

За да поддържа тялото си във върхова форма, Никол Шерцингер се храни с всичко, но умерено и никога не пропуска хранения. “Дори и с моя луд график със задължения, никога не прескачам хранене” – казва тя за списание Shape.

Меню за един ден

Закуска: меки варени яйца , пушена сьомга и пълнозърнест хляб

Обяд: тънко нарязани парчета крехко печено месо и кашкавал, които се сервират студени, зеленчуци и плодове

Вечеря: пиле или риба с ориз и зеленчуци.

Никол ШерцингерХаризматичната певица не лишава тялото си от нищо. Когато иска да похапне нещо вкусно, тя се насочва към храни, типични за Хавай, като суха риба тон със сос от соя, палачинки с банан и кокосов сироп и ядки, покрити с шоколад.

Никол днес се храни балансирано и здравословно, но това не винаги е било така.Привлекателна брюнетка признава, че когато е била млада пробвала безброй диети и постоянно е била обсебена от теглото си.

ТРЕНИРОВКИТЕ НА НИКОЛ

Стегнатото тяло на Никол не се дължи само на балансиран и умерен начин на хранене, но и на усилена физическа дейност. За да оформя всяка част от тялото си, певицата редовно практикува танци, кардио упражнения като бягане на пътека и фитнес упражнения за укрепване на мускулите.

Танците са чудесен забавен начин за топене на килограмите и Никол редовно го използва. 

Никол тренира четири пъти седмично и във всяка нейна тренировка са включени кардио упражнения и упражнения със тежести.

Вижте ги:

Упражненията на Никол за стегнати ръце и корем

Треньорът на Никол, Адам Ернстер, е подготвил програма с упражнения за оформяне и стягане на коремните мускули, раменете, ръцете и гърба, които се правят за 10 минути.

 1.

Упражняване на Никол ШерцингерС двете ръце дръжте медицинска топка тежка 2-4 кг (ако нямате такава топка, използвайте друга тежест).Разтворете краката малко по-широко от бедрата, свийте леко в коленете и поставете топката преди бедрата. Завъртете раменете наляво и я придвижете далеч от лявото бедро (позиция А).Завъртете горната част на тялото и повдигнете топката надясно над главата (позиция B). Върнете се в изходно положение и направете 12-15 повторения, а след това започнете да правите упражнението и на обратната страна.


2.
Упражняване на Никол Шерцингер

Застанете в позиция като за лицеви опори, а дланите ги разположете на две малки кърпи. Натиснете с лявата длан към пода и бавно плъзнете напред (като на снимката). Поставете дланта в началната позиция, а след това същото движение направете с дясната си ръка, за да довършите упражнението. Направете общо 10 повторения. Ако ви е много трудно, можете в началото да сте на коленете.


 3.

Упражнение за стягане на ръцетеЛегнете на пода и оставете краката изправени, повдигнати към тавана. Ръцете задръжте до тялото (позиция А).Бавно спуснете краката на пода, за да довършите упражнението.Направете 10 повторения.След това, поставете дланите си зад главата и се свийте коленете под ъгъл от 90°. Преместете коленете към гърдите (позиция Б), а след това пуснете в изходно положение.Направете 10 повторения.Легнете по гръб, поставете стъпалата на пода и вдигнете ръцете нагоре над гърдите.Повдигнете главата и раменете от пода (позиция C), а след това пуснете.Направете 10 повторения.


4.

Упражняване на Никол ШерцингерЗакрепете въжето за стената. Застанете насочени към стената и съвсем малко разтворете краката, а коленете леко ги прегънете.Хванете по една дръжка и задръжте на височината на раменете.Свийте лактите и преместете дланите към главата (като на снимката), а след това се върнете в изходно положение. Направете 12-15 повторения.


5.

Упражняване на Никол Шерцингер

Застанете обърнати с гръб към въжето и стената, така че стъпалата да ви бъдат на ширината на раменете. Хванете по една дръжка, а лактите нека ви бъдат свити и на височината на ушите. Наведете се леко напред и изпънете ръцете (като на снимката). След това, отново свийте лактите. Направете 12-15 повторения.


И нещо интересно – плейлистата с музика, която певицата слуша, когато тренира (5 песни, които е публикувала във facebook)

  • Run the World (Girls) – Бионсе
  • Rolling in the Deep – Адел
  • Give Me Everything – Питбул
  • Dirty Diana – Майкъл Джексън
  • Everyday People – Slyand the Family Stone

Източник: сп. “Shape”, официалната страница на Никол Шерцингер във facebook

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *