Здравословни опции за бърза „закуска на крак“

Въпреки че „закуската е най …“ почти никъде не се практикува качествено хранене за закуска, а обикновено пийваме по едно кафе, може и цигара и летим за работа. А за тези 10 минути, докато пием кафето, може да си приготвим отлична и здравословна закуска, с която ще отговорим на всички изисквания и на нашите стомаси, и на нашите баби, а дявол да ги вземе дори и на клюкарките-всезнайковци пред блока..

Смути (Smoothies)
За да направите смути, трябва блендер и изобретателност. Можете да комбинирате всичко и всички от варианта с кисело мляко, ябълка, подправена с различни други плодове като ягоди, банани или манго. Отворете си кулинарните умения на сутринта и Измислете нещо ново. А всичко това може да си го носите със себе си в колата, а понякога и в автобуса.

Прости сандвичи за закуска
Основният момент на сутринта е да имате апетит да закусите. Ако сте ОК с апетита, вариантите за сандвичи са безкрайни, а също така много прости. Парче черен хляб с масло и мед, мармалад, фъстъчено масло, извара с някоя подправка, моцарела с босилек и т.н. Качествено българско сирене ще ви свърши чудесна работа. Всичко това може да бъде фино опаковано отново за път, за кола или понякога за автобуса. Разбира се, може да станете и малко по-рано, за да си направите една стойностна закуска, богата на витамини и минирали, но ще ви отнеме повече време.

Мюслито на „бързака“
За подготовка на мюсли с кисело мляко или прясно мляко са необходими по-малко от 15 секунди. Може и те да са много! Супер, но там пък основен проблем е апетитът. Изберете полнозрнсти храни, а не оцветени чудеса, пълни с прости захари. Сутринта купичка мюсли – и дните ни все по-вкусни. И ако трябва да излезем от римата и опита за хумор, нека кажем, че мюслито ни дава много важни хранителни вещества, от които отслабваме, ако имаме нужда, разбира се!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *