Извиненията, поради които продължаваме да сме дебели

Започнали сте да ходите на тренировки, но не виждате никакви мотивиращи резултати? Упражнявате се, но отново не можете без сладолед и сладкиши?

Мнозина са убедени, че заради един лош навик имат тяло, каквото не искат, така че лесно се изключват от пътя към здравословен начин на живот. Тези са най-честите извинения: (естествено, тук ги опровергаваме)

Редовни упражнения, но напразни …

Упражненията за тялото са много важни за профилактика на много заболявания, включително тези на сърцето, рак, диабет или стрес. Но загубата на килограми може да не се случи и след усилени тренировки.

Големият прием на калории е основният причинител за натрупване на килограми. Ако рязко започнете да спортувате, може всъщност да ядете повече, защото тренировката отваря апетит, както се казва. От вас зависи какво и колко ядете. Решете се, отворете нашата категория за отслабване ТУК и започнете да мечтаете. Скоро ще дойде и желанието, а след него и действието.

Да можех да спра сладките …

Ако ежедневно се ядат сладки неща, това е наистина лош навик. Но все пак, може да си позволите понякога между яденето на здравословна храна. В края всичко се свежда до това колко и как ядете. Яденето на сладолед след лека храна не е същото като да ядете след тежка и мазна храна.

Имам лоши гени

Наследственият фактор играе роля, но в 99,99% от случаите промяната на храната е решаваща. Едно проучване показва, че с по-голяма физическа активност влиянието на гените може да се намали с 40%.

Да бях млад …

Въпреки че метаболизма се забавя с 5 до 10% всяко десетилетие след 25 г., това че сте на възраст над 50 г., не означава, че не можете да отслабнете. Проучвания показват, че най-важни са хранителните навици, а не годините. Разбира се, че колкото сте на по-голяма възраст, е по-трудно, но желанието е определящо.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *