Отслабване с ябълки – ДИЕТА

Ябълка трябва да се яде всеки ден – преди да закусите, обядвате, вечеряте …

Яденето на една ябълка на ден помага да сте здрави и енергични, а три могат да ви помогнат да се отървете от излишни килограми.

Диета с ябълки

отслабване с ябълкиС ябълки всеки ден и всяка седмица, тялото ви ще влезе в чудесна форма. Диетата е измислена от американската нутриционистка Тами Флин и тя всъщност представлява следното:

Преди закуска, обяд и вечеря, трябва да изядете по една ябълка.

По този начин ще се увеличи чувството на ситост по време на хранене. Ябълките са богати на фибри, които благоприятно влияят върху храносмилателната система и намаляват нивата на холестерола, а също така съдържат и флавоноиди, които помагат за предотвратяването на сърдечно-съдови заболявания и рак.

По време на тази диета се препоръчва храненето по четири до пет пъти на ден, а тестените закуски и сладките изделия са забранени.

Всяко основно хранене трябва да съдържа протеини, тъй като те намаляват апетита и ускоряват загубата на килограми. Разбира се, богатите на протеин храни са важни поради много други причини, които може да прочетете тук…

За да заситите глада, но и да намалите желанието за сладко, е необходимо да ядете колкото се може повече разнообразни плодове и зеленчуци.

В дневното меню още се препоръчва да включи: нискомаслено кисело мляко и сирене, маруля, броколи, яйца, телешко, риба, пиле, овес и ориз. За да бъде по-голям ефекта на тази диета, експертите съветват да практикувате и упражнения от три до четири пъти седмично поне по 30 минути.