Пребори главоболието без лекарства

ОтчаяниеГлавоболието е едно често и неприятно състояние, което не винаги значи, че сме болни или че имаме здравословни проблеми. Затова не може винаги да се осланяме на лекарства и аналгитици, защото страничните реакции върху организма ви не могат да бъдат пренебрегвани.

В миналото главоболието също е съществувало, но хората не са ползвали синтетика, а са се уповавали само и единствено на билките. Ние съветваме- когато искате да преборите главоболието, първо пробвайте с натурални средства, защото те са абсолютно безвредни за вас. Не омаловажавайте силата на природата!

Ето няколко рецепти, използвани в българските земи от стари времена:
1. Мента, риган, мащерка- в равни части. Взема се супена лъжица от получената смес и се запарва в 450 мл вряла вода за 30 мин. Чаят се пие веднага при главоболие.
2. Маточина- 15 гр. от билката се запарва в чаша вряла вода 30 мин. Освен за главоболие, помага и за подуване на корема, бъбречни колики, шум в ушите, успокоява нервната система и намалява болките при менструация.
3. Зеленият чай е подходящ за какви ли не болежки, дори и за главоболието, особено с добавена свежа мента. Някои учени гарантират, че до 15 мин. главоболието ще изчезне.
4. Валериана. Тази не особено приятна на мирис билка е истински помощник при главоболието, причинено от стрес, работа или умора. Ако приемате валерианата продължително време, тя ще има по-голям и мощен ефект. Прави се чай от билката, но аз лично препоръчвам тинктура, защото не понасям мириса на валериана, а и се улеснява дългосрочния и системния му прием.
5. При главоболие преди лягане е особено вредно да се поемат аналгитици. Сънят е достатъчен лечител на неприятното усещане, но за да подсигурите действието му, наложете 1 лист от БЯЛО ЗЕЛЕ на главата. Дръжте го, докато заспите.

И все пак помнете: главоболието винаги си има причинител. Дали е стрес, преумора, околна среда, хранене- няма значение, борете тях, причинителите, а не симптомите и резултата

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *