Тренировка за Корем у Дома за Начинаещи (+ВИДЕО)

Тренировка за корем за начинаещи, която може да бъде направена у дома.

ТРЕНИРОВКА ЗА КОРЕМ (начинаещи)

6 упражнения за корем: Всяко от упражненията за корем се повтаря определен брой повторения в серии. Правете ги в реда, в който са описани.

1. Коремни преси с повдигнати крака

тренировка за корем

Легнете на пода и повдигнете краката като ги свиете на 90 градуса в коленете. Сложете ръце зад врата, за да държите главата и започнете да повдигате торса и главата към коленете. 

3 серии х 12 повторения

2. Колело с крака във въздуха 

тренировка за корем

Легнете на пода и повдигнете краката, отново свити в коленете на 90 градуса. Разположете ръцете на пода до таза за баланс на тялото. Започнете въртеливи движения с краката, наподобяващи каране на колело. 

3 серии х 30 повторения

3. Динамичен планк – ръце за кръста

тренировка за корем

Застанете на пода на лакти с корема надолу в позиция планк. Започнете да повдигате последователното двете ръце, премествайки ги зад кръста и след това връщайки ги в изходна позиция

3 серии х 15 повторения

4. Планк повдигане на ръце

Застанете отново в позиция планк на лакти. Започнете да повдигате тялото с помощта на ръце в позиция за лицеви опори. След това последователно спуснете в изходна позиция.

3 серии х 6 повторения

5. Йога туист

упражнения за корем

Седнете на пода и свийте краката. Хванете двете длани и изпънете ръцете напред. Започнете да извивате бавно цялото тяло наляво и надясно.

3 серии х 20 повторения

6. Упражнение Кобра

упражнения за корем

Легнете по корем и длани като изпънете добре краката назад. Издайте главата максимално назад и изпънете гръбнака. Останете в тази позиция.

1 серия х 45 секунди


ТРЕНИРОВКА ЗА КОРЕМ – ВИДЕО

Припомняме, че за плосък и стегнат корем е много важно да се храните правилно. Диетичните режими са в основата на изчистения от мазнини корем и стегната талия, защото неговата визия зависи главно от фактора “калориен прием”. Помнете, че преди да се насочите към тези тренировки за корем (упражнения за корем) е добре да помислите за своя правилен хранителен режим.

Вижте предложенията ни за едни от най-ефективните и най-популярните ДИЕТИ.