Щастието на краката

Щастието на кракатаНа изток съществува една дълго пазена традиция, наречена „ЩАСТИЕ НА КРАКАТА”. Тя се изразява във взаимно масажиране на стъпалата преди сън, когато сме с любимия човек в едно легло. Това е много полезно, защото върху стъпалата са представени всички вътрешни органи. Върху ходилото се намират 30 000 двойки нервни окончания. Чрез масаж на стъпалата лесно се отстранява умората, подобрява се сънят и се удължава животът.
Обикновено хората си спомнят за краката твърде късно, когато вече започнат да ги болят. Появяват се мазоли, шипове, напуквания, подагрени отоци, болки. За стъпалата се полагат грижи! И това трябва да стане отрано. Понякога по-приятно е краката да се масажират със лосион или олио за кожа. Предлагам изпитана тибетска рецепта за домашно направен лосион за крака, който освен да улесни масажа и да въздейства върху нервните окончания, ще се погрижи за вашата кожа и ще премахне напукванията по петите.
Необходими продукти:
– 100 гр. зехтин
– 40 гр. сусамово масло (има го във всички супермаркети)
– 10 гр. маслен разтвор на витамин А (него може да намерите в аптеките)

Всичко това се смесва в едно бурканче, което се затваря добре. Може да се използва при гореспоменатата източна традиция на „Щастливите крака” или при самостоятелно масажиране. За да има най-голям ефект е добре преди масажа, краката да се потопят в содена вана (1 гр. сода бикарбонат на 3 литра гореща вода) като престоят там поне 10 минути. След ваната краката се подсушават и са готови за масаж. Самото усещане е уникално релаксиращо и регенериращо за целия организъм, особено след напрегнат и изморителен ден. Освен това вие гарантирате тялото си здрави стъпала, които няма да му изневерят.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *