10 съвета за по-красива кожа

Съвети за красива кожа
Съвети за красива кожа
Красивата кожа изисква усилия. Научете повече за тях.

 

1. Почиствай лицето си всяка вечер
Преспиването с грим върху лицето не само може да ти запуши порите, но може да получиш и акне, за това почиствай лицето си всяка вечер преди лягане, дори и през деня да не си носила грим.

2. Използвай слънцезащитен крем всеки ден
Слънцезащитният крем е задължителен продукт и то не само през лятото. Слънчевата радиация е в основата на бръчките, пигментните петна, появата на лунички и бенки. Ако искате да се предпазите от тях използвайте най-малко фактор 30.

3. Използвай точните продукти за твоя тип кожа
Мислиш си, че имаш мазна кожа и използваш непрекъснато агресивни продукти, които я изсушават, а тя става по-мазна и по-мазна, може би просто кожата ти не е мазна и няма нужда от тях, а реално кожата ти е силно дехидратирана и има нужда точно от подхранване. Важно е да знаем какъв е нашият тип кожа, за да изберем правилните продукти.

4. Ексфолирай
Ексфолирането е ключът към бистър тен и здрава кожа, прави го най-малко два пъти седмично, но също така не повече от 3, защото може да има обратен ефект. Има два типа ексфолиращи продукти- химични / чрез киселини и физични / чрез някакви частички, виж кой от двата е по-подходящ за теб и бързо и лесно ще имаш красива кожа.

5. Пий повече вода
Основен съвет, който много хора пропускат. Кожата ти е сива, суха и се бели, мажеш я с какво ли не, а реално пиеш ли вода? Сокът и кафето не се броят, ако забелязваш горните симптоми лесно ще се пребориш с тях ако пиеш по 2 литра вода на ден и спокойно не е толкова много колкото звучи.

6. Защо не пробваш двойно почистване?
Понякога почистването на лицето с мокра кърпичка не е достатъчно, използвай два продукта за премахване на цялата мръсотия от лицето си, то ще ти се отблагодари много скоро!

7. Посещавай редовно козметика
Има някои неща, които не може да направиш сама вкъщи. Ще си спестиш много средства за борба с пъпките, ако посещаваш веднъж на 2 месеца козметик за почистване на лицето. Така ще намалиш появата на пъпки, порите ще се свият и тенът на лицето ти ще се избистри.

8. Не си пипай лицето
Основен съвет ако имаш проблемна кожа, това се отнася не само през деня, но и вечер, когато нанасяш крем, винаги мии ръцете си преди това, както и сутрин, когато се гримираш. Това се отнася за всичко, което се докосва да лицето ти като четки за грим и тампончета, винаги ги поддържай чисти, защото са развъдник за бактерии, които водят до поява на акне и пъпки.

9. Яж повече плодове и зеленчуци
Свежата храна се отразява не само на здравето ти, но и на външния ти вид. В плодовете и зеленчуците се съдържат много полезни витамини и микроелементи, които са лесни и бързи за усвояване. Когато се храниш правилно, това си личи!

10. Не забравяй и врата и деколтето
Когато нанасяш крем върху лицето си не забравяй и врата, много често се случва тази част от тялото да остане неподхранена, защото не се сещаш за нея, когато се мажеш с лосион за тяло, също така я забравяш и когато използваш крем за лице, а вратът и деколтето са особено важни за визията на всяка жена.

Автор: Снежана Атанасова

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *