2 маски за лице за всеки празник

Без значение какъв е празникът и как ще го прекараш, винаги е хубаво да се поглезиш. пробвай с две изкушаващо празнични маски, които ще накарат кожата ти да засияе.

Маска с банан и сметана


Необходими продукти:
¼ купа пълномаслена сметана
1 банан
½ ч.л. мед

– Маската е подходяща за суха и зачервена кожа. Медът е силен антиоксидант и помага за хидратирането на кожата, богатата сметана я подхранва с витамини и минерали, бананът осигурява блестяща и гладка кожа без пори, зачервявания и сухи петна.

Как да приготвиш:
– Необходима е малка купа, смеси всички съставки, до получаване на гъста каша, след това нанеси на цялото лице. Остави да действа 15-20 мин. След което измий с топла вода.

Маска с ягоди и розова вода

Необходими продукти:
2-3 ягоди
½ купичка кисело мляко
¼ ч.л. мед
2 ч.л. розова вода

– Маската е подходяща за мазна и проблемна кожа. Ягодите съдържат киселина, която помага за по-бързото оздравяване на кожата, регулира отделянето на себум и избистря тена на кожата. Розовата вода, млякото и медът помагат за балансиране на кожата, хидратират и успокояват. Освен това комбинацията мирише божествено.

Как да приготвиш:
– Използвай пасатор, за да смесиш съставките до перфектно гладка консистенция. Нанеси на лицето и остави да действа 15-20 мин. Измий със студена вода, за да свиеш порите на лицето.

Автор: Снежана Атанасова

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *