4 стъпки за прочистване на белите дробове (№ 4)

Почистването на белите дробове позволява да освободите този важен орган от катран и токсини, да намалите риска от инфекции и рак, да увеличите капацитета и да подобрите общото здраве на дихателната система.


Почистване на белите дробове особено се препоръчва на активните и пасивните пушачи и хората, които живеят в райони с мръсен въздух. Има четири основни методи, с чиято помощ можете да изчистите белите дробове. Вижте № 4:

 

4. Билки, които помагат за премахване на катрана, токсините и излишната слуз

Поточарка (Nasturtium officinale)

Мнозина “алтернативци” смятат, че поточарката е задължителна в процеса на почистване на белите дробове. От поточарката се правят прости и вкусни ястия, които ефективно почистват белите дробове от токсини.

-Джинджифил

Джинджифилът е мощно средство за детоксикация на белите дробове. Можете да го използвате по различни начини. Чаят от джинджифил с лимон – облекчава дишането и ускорява елиминирането на токсините от дихателните пътища. Можете да направите и топла баня с джинджифил на прах, в продължение на 20 минути. При това, увеличава изпотяването и порите се отварят, с което по-лесно ще се елиминират токсините, а парата, която ще вдишвте ще улесни дишането.

С всяко хранене яжте едно малко парче пресен джинджифил. Това ще подобри храносмилането и ще допринесе за пречистването на целия организъм.

-Лопен (Verbascum phlomoides)

Чаят от лопен облекчава дишането при хора, при които белите дробове са запушени от катран и токсини, което е обичайно за пушачите. Бъдете внимателни- добре прецедете чая, защо и най-малките косъмчета от билката може да предизвикат дразнене, ако се поглъщат.

-Подбел (Tussilago farfara)

Ако сте в процес на спиране на цигарите, много е важно да се почистят белите дробове от всички токисни, които носят потенциален риск от рак. Подбелът е много полезен за пушачите, защото позволява точно такъв вид детоксикация. И не само това- тези билки укрепват и подхранват цялата дихателната система.


Избягвайте преработени хранителни стоки, особено бяло брашно и захар, мляко/млечни продукти, които насърчават създаването на токсини в организма. Освободете се от стреса, оставете цигарите и не стойте в опушени помещения.

Към № 1→

Към № 2 и 3→

1 thought on “4 стъпки за прочистване на белите дробове (№ 4)”

  1. Защо никой не дава средство което предизвиква кашлица и увеличаване на секрета за да се прочисти дроба от прах . Таки прах може и да е от професията – като при пилене и рязане на камъни . знам ще кажете че се слага маска . Да но понякога някой не слага или маската пропуска . Моля дайте средство което увеличава бронхиалния секрет за да се изблъскват тези частици . Моля напишете ми го на електронната поща . Благодаря

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *