4 храни за натрупване на мускулна маса (без месо)

Напълнете чинията с правилните храни и ще изградите мускули за много кратък период от време.

По-голямата част от хората смятат, че мускули се изграждат с пилешко или говеждо месо, но истината е, че и следващите четири храни могат да ви помогнат да изградите впечатляващи мускули, а за това вероятно не сте изобщо наясно.

Едамаме 

храни за мускулна маса

Според проучването, която е публикувано в списание Experimental Biology, едамамето увеличава масата на мускулите и бавно ги снабдява с белтъчини, за разлика от суроватката. Ако редовно “храните” мускулите с тази супер храна, със сигурност ще намалите чувството на умора, слабост, а мускулните болки ще изчезнат.

Аспержи

храни за мускулна маса

Продуктите, които могат да изградят мускулите и обхващат само такива, богати на протеин. Списание Reproductive Biology & Endocrinology разкрива, че аспержите са богати на аспарагинова киселина, която може да увеличи нивата на тестостерон в тялото с 42%. Добавете аспержите към вашето меню ще ускорите растежа на тестостерона и мускулната маса.

Стриди

храни за мускулна маса

Тези морски дарове са предимно свързани с повишеното либидо, но не забравяйте, че с консумацията на стриди може да приемете доста голямо количество цинк. Проучването, което е публикувано в Journal of Exercise Physiology разкрива, че допълнителния приток на цинк може да увеличи силата с 15%.

Ябълки

храни за мускулна маса

 

Освен многобройните ползи от ябълките, в тяхната кора се съдържа важни вещества, които са от голямо значение, когато се работи за изграждането на мускулна маса. Ябълката трябва да бъде незаменима храна във вашето ежедневно меню, но НЕ я белете.