5 Доказани Упражнения за Отслабване и Стягане

Упражнения за отслабване – защо тези са перфектни?

Упражненията за отслабване всъщност трябва да се аеробни и достатъчно интензивни, за да може тялото да започне да гори мазнините и да изразходва калориите. Но ако просто започнете да сваляте килограми, това няма да доведе до естетична форма на тялото. Освен отслабването, същевременно трябва и да стягате различните мускулни групи. Упражненията за отслабване и стягане са статични и динамични, могат да се правят у дома, във фитнес зала или навън, сред природата. Това, което предлагаме, са упражнения за отслабване, които не са класически и излизат извън стандарта на обичайните и добре познати движения.

Упражнения за отслабване и стягане в изпълнение на?

Кандис Сванапул (Instagram профил) съблазнява от каталозите на Victoria’s Secret с атрактивната си фигура. 28-годишният “ангел”, който е фитнес вдъхновение на хиляди представители на нежния пол, споделя пет упражнения за идеална линия, бързо отслабване и стягане.

Упражненията са основно за укрепване на централната част на тялото (корем), но стягат и краката, и седалището.

За нашите упражнения за отслабване и стягане не е необходимо специално оборудване, а само желание и малко време.

ЛЕТЯЩАТА “T”

упражнения за отслабване

 

Застанете на левия крак. Докато навеждате горната част на тялото напред, повдигайте десния крак. Застанете в позиция “Т”. Изпънете ръцете пред себе си, а дланите да бъдат насочени към пода.

Направете “летящи” движение с ръцете, придвижвайки ги назад и връщайки ги напред.

12 повторения

ДИАГОНАЛЕН ПЛАНК СЪС СКОКОВЕ

упражнения за отслабване

 

Започнете от позицията на диагонален Планк (краката да бъдат надясно). Стегнете коремните мускули, скочете напред. Веднага стегнете и скочете леко наляво, за да направите отново диагонален планк.

15 повторения

КЛЕК НА ЕДИН КРАК С РЪЦЕ НАПРЕД

упражнения за отслабване

 

Застанете изправени. Стъпалата да бъдат на разстояние на бедрата, а ръцете изпънати покрай тялото. Приклекнете малко и ги вдигнете пред себе си, за да бъдат успоредни на пода. Прехвърлете тежестта на тялото на десния крак, повдигнете левия крак и поставете левия глезен над дясното коляно. Приклекнете още една степен по-долу. Върнете се в първото положение.

15 повторения на десния крак и 15 на левия

СТРАНИЧЕН УДАР С КРАК

упражнения за отслабване

 

Застанете изправени, краката нека да са на нивото на раменете, а ръцете сгънати в боксов гард. Стегнете небрежното юмруци точно над раменете. Прехвърлете тежестта на тялото на десния крак и с левия ритнете настрана. Върнете левия крак в начално положение.

Направете 30 удара с левия крак и 30 с десния

ДИНАМИЧЕН СТРАНИЧЕН ПЛАНК

упражнения за отслабване

 

Застанете в позиция на страничен планк. Дясната ръка да ви служи като подпора, а лявата я изправете нагоре. Свалете дупето и бедрата надолу към пода, но без да го докосвате. Веднага ги вдигнете максимално нагоре.

15 повторения на дясната страна и 15 на лявата


Повторете целия кръг общо 3 пъти.⇑


Разгледайте и другите ни предложения за трениране на останалите части на тялото. Към другите упражнение –>  Не забравяйте и начина на хранене!

5 thoughts on “5 Доказани Упражнения за Отслабване и Стягане”

Comments are closed.