Упражнения за горна част (начинаещи жени)

Упражнения за горна част без включени лицеви опори 

Всички упражнения за горна част включват лицеви опори, но какво се случва, ако не можете или Ви е трудно да правите това упражнение? За нашите 6 упражнения за горна част смело можем да кажем, че са по-добри от лицевите опори. Вижте ги, направете ги и ще се убедите, че действат. Защото и горната част на тялото е много важна за жените!

Какво включва горната част на тялото?

Така важните за цялостно добре изглеждащото тяло:

  • гърди
  • ръце (бицепс, трицепс и предмишница)
  • рамо
  • гръб.

С тези упражнения ще натоварите и коремната област, ще изгорите доста калории и ще стопите мазнините по проблемните области. Не е нужно да имате специално фитнес оборудване или тежести, защото движенията се правят изцяло със собствено тегло, което ги прави особено подходящи за тези, които искат да тренират вкъщи и в изцяло домашни условия т.е. могат да се правят у дома.

За напълно завършен кръг, вижте още:

И така…

Упражнения за горна част:

За оптимални резултати повторете цялата тренировка общо 3 пъти (3 кръга).


упражнения за горна част 1) Лазене: Започнете от позиция за лицеви опори и започнете да лазите напред – 3 крачки и после назад още 3, до връщане в изходна позиция. Поддържайте колената присвити и ниско, докато се движите. Пълзете около 1 минута или обиколете стаята няколко пъти.

 


упражнения за горна част2) Кофички на земята: Легнете на пода със свити колене и на дланите на ръцете на земята зад вас. Спуснете се надолу бавно и внимателно, дръжте корема стегнат и ръцете стабилни. Подпрете краката горе, на стол или пейка, ако искате да Ви е по-трудно. Направете 3 серии по 8 повторения.

 


упражнения за горна част3) Раменни лицеви опори: Застанете в позиция за лицеви опори и повдигнете дупето нагоре максимално, а разстоянието между краката и ръцете да е около 1 метър. Наклонете се надолу, опитвайки се да натоварвате най-много раменете. Отново 3 серии по 8 повторения.

 


упражнения за горна част4) Удари с юмруци: Застанете изправени с леко свити колене и с добра опора на цялото тяло и започнете бавно да удряте въображаема боксова круша. Вижте повече за това как да удряте ТУК. Упражняваме 1 минута.

 


упражнения за горна част5) Кръгови движения с ръце: Застанете на 1 крак с повдигнато коляно на нивото на таза и запазете баланс. Стегнете ръцете и започнете да очертавате малки кръгове с тях. Направете 1 минута с всеки повдигнат крак.

 


упражнения за горна част 6) Повдигане на ръка с докосване на рамо от позиция за лицеви опори: Продължителност – 1 минута.

По-напредналите могат след края на това упражнение, да повторят отново цялата тренировка още 2 пъти (общо 3 кръга).


Разгледайте и другите ни предложения за трениране на останалите части на тялото. Към другите упражнение –>