7 Упражнения за Корем без Коремни Преси

Жените мечтаят за плосък корем, но негативните последици от заседналия начин на живот, стреса и лошото хранене идват на преден план точно в тази централна област на тялото. Всеизвестно е, че стегнатият корем е изключително важен за привлекателен силует и съвсем разбираемо е, че представителките на нежния пол винаги търсят нови и нови упражнения за укрепване на основата на тялото. Не винаги обаче добре познатите коремни преси могат да задържат интереса към тренирането на коремните мускули. Затова ние ще предложим комплекс от 7 упражнения за корем, перфектни за домашни условия, но без включени коремни преси.

Упражнения за корем без коремни преси

Сара Клейн, която работи като личен фитнес треньор, съветва задължително да обогатите своята фитнес програма със следните упражнения за корем. Те са нестандартни, свежи и максимално ефективни. Но най-същественото е, че могат да се правят у дома, изцяло в домашни условия:

ПТИЦА КУЧЕ

Постарайте се ръката и краката да бъдат почти успоредни на пода и да останат приблизително на височината на раменете и бедрата. Повторете упражнението по 10 пъти на двете страни.

МОСТ С ПОВДИГАНЕ НА ЕДИН КРАК

Направете 12 повторения с левия крак, а след това и 12 с десния.

СПАЙДЪРМЕН ПЛАНК

Планкът се счита за едно от най-ефективните упражнения за стегнато тяло като цяло. С повдигане на краката в стила на Спайдърмен, вие ще направите упражнението “Планк” на ново ниво и така ще ангажирате много повече страничните коремни мускули. Повторете упражнението 30 секунди с десния крак, а след това и 30 секунди с левия.

ПОВДИГАНЕ НА КРАКАТА

Класика. Това упражнение е добре познато на напредналите в областта на фитнеса и спорта, защото са се убедили в неговата ефективност. Но щом търсим нестандартни упражнения за корем у дома, то трябва да го надстроим. За целта повдигнете леко горната част и главата (сякаш започвате изпълнение на коремни преси). По този начин коремните мускули ще бъдат се натоварят много повече. Старайте се краката да останат изпънати и стегнати през цялото време. Повторете движението 10 пъти.

СМЕСВАНЕ С ТОПКА

Направете пет кръгове надясно, а след това и 5 в обратна посока.

“ДЖОБНО НОЖЧЕ” С ТОПКА

Упражненията с пилатес (йога) топка активират огромен брой мускули, поради необходимостта да се поддържа баланс. Направете 10 повторения.

ГЪСЕНИЦА

При движението е важно гръбнака да бъде изправен. В началото можете да свивате леко краката. Движете се като гъсеница 10-60 секунди, в зависимост от физическата готовност. Или просто обиколете няколко пъти стаята у дома.


Вижте също и упражнения за дупето и бедрата.