Атака от ПРИРОДАТА срещу сърдечно-съдовите заболявания

Спрете сърдечно-съдовите заболявания!

Патладжан – срещу висок холестерол

Едно скорошно проучване, проведено от Линус Паулинг институт във Вашингтон, показва, че патладжана съдържа активни вещества и може да намали извънредно високите стойности на липидите в кръвта. Тези вещества се срещат само в състава на патладжана. Най-здравословен е патладжана след печене, но без използване на никакви мазнини. Не се ядат сурови патладжани, защото те съдържат соланин, отрова, която се разрушава от високата температура. Но не се отказвайте от лекарствата, патладжана е само допълнителна помощ!

Пчелният прашец за хипертония

Институт по фармакология на Руската академия по медицинските науки (Томск) доказа, че прашец в кошера – известен още от древността, може да намали леко и естествено хипертония. За да направите това, яжте прашец 3 пъти дневно (както ви допада-в кисело мляко като каша или по друг начин) в продължение на няколко месеца. Прашецът е в същото време и втвърдител. Той, обаче, е само добавка към замени лекарства без рецепта.

Плодовете намаляват хипертония

Известната Харвардска школа в Бостън е приключила наскоро едно проучване, което показва ясно, че хората, които ядат плодове редовно, могат да поемат контрола, с течение на времето, на кръвното налягане. Обяснение: плодове снабдяват организма с влакна, минерали като магнезий и калий и именно тези хранителни компоненти намаляват риска от хипертония.

Извара за борба с високото кръвно

Ако сте хипертоник, редовно яжте извара. Тя съдържа вещества, като калий, калций и магнезий. Ежедневната консумация на извара неимоверно намалява кръвното налягане. Но вие приемайте лекарствата, предписани от Вашия лекар.

Банани и орехи, в случай на хипотония

Храни, богати на калий стимулират кръвообращението. Идеални са бананите и орехите. Ефективни са също зелен пипер и подправки като чили. Пийте сутрин розмарин или ментов чай ​​и правете гимнастика. Отидете на плуване или танци.

Други съвети

-Пийте сутрин,веднага след като станете от леглото чай.

Или смесете с 1/4 литър минерална вода  2 супени лъжици ябълков оцет и 2 супени лъжици мед и го пийте сутрин на празен стомах.

-Правете редовното упражнение: ходене пеша или с велосипед, фитнес и т.н.

-Пийте за 3 седмици по една чаша чай от имел или глог, 2-3 пъти на ден.

Лъчезар Генов

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *