Запознайте се с известната бърза диета “5:2”

 

В търсене сте на бърза диета, която да даде мощен ефект и наистина да видите резултат? Ако да, значи сте попаднали на правилното място. Запознайте се с известната бърза диета 5:2.

Бърза диета 5:2

Хранителният режим “5:2” е една доста лесна и бърза диета, която представлява следното:

  • 5 дни от седмицата се храните нормално, без ограничения, както сте изградили своя навик.
  • 2 дни от седмицата ограничавате храненето до максимум 500 калории (жени) – 600 калории (мъже).

Поради факта, че тази диета е много проста и лесна, винаги е била много популярна и съвсем спокойно може да се определи като диета №1 за хора с наднормено тегло

бърза диета

Подробности за известната бърза диета 5:2

Същността на диетата е следната: Пет дни в седмицата можем да задържим нашите хранителни навици и да консумираме това, което обикновено ядем (разгледайте нашите предложения за ЗДРАВОСЛОВНИ РЕЦЕПТИ), а два дни в седмицата трябва да се придържаме към правилото в тялото да приеме не повече от 500 калории за жените и 600 калории за мъжете. По този начин се постига един калориен шок, на който тялото бързо реагира и изгаря мазнините. Разбира се, ако приемете 550 калории вместо 500 или, това не означава, че диетата е опропастена, а че резултатите от диетата няма да бъдат толкова добри, колкото сте очаквали.

С ограниченото приемане на храна в организма през тези два дни, тялото навлиза в режим на почивка и регенерация на клетъчно ниво. Също така голяма полза от тази диета е, че в тези два дни ние даваме “почивен ден” на храносмилателната система и органите (от които най-важен е панкреасът), които са свързани с нея.

Препоръчителните дни, в които да се ограничите до 500 калории са Понеделник и Четвъртък.

Как изглежда един от дните на намален прием на калории, т.е., какво можем да консумираме тези 2 дни:

Меню за бърза диета “5:2”:бърза диета

На практика може да консумирате каквото пожелаете, стига калорийния прием за деня да не надвишава посочените 500 калории. Но все пак – хранете се разумно. За тялото ще е много по-полезно да приема зеленчуци, семена, отколкото готови храни, калорийни напитки или тестени полуфабрикати.

Списък с препоръчителни храни:

  • Обилно количество зеленчуци. Особено зеленолистни. Те са с много малко калории, но с огромно количество витамини, фибри, минерали, които ще заредят тялото с енергия, ще забързат метаболизма и ще поддържат тонуса.
  • Крехко месо, но в малки количества, за да може да се побере в калорийния прием.
  • Супите са чудесен избор, особено през лятото. Таратор, пилешка супа, доматена супа. Сгответе ги по Ваш вкус и се насладете на лекотата.
  • Вода и чай в голямо количество.

Може лесно да смятате калориите чрез този калкулатор.

Заключение

Преди да се решите да направите тази бърза диета, бихме искали да Ви напомним, че бързото отслабване може да бъде опасно за здравето. Задължително се консултирайте с лекар, ако имате здравословни проблеми, преди да предприемете действия по каквато и да е диета!

Не пренебрегвайте спорта! Коремът, краката, ръцете, гърбът. Те са изключително важни за цялостната Ви фигура и няма да има никакъв ефект от диетите, ако не тренирате.

А за 100% сигурни резултати, поръчайте си от нас изготвяне на индивидуална тренировъчна програма + хранителен режим + безлимитна консултация. Повече информация…

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *