Зеолит – за здраво тяло и силен имунитет

Всички помним истерията покрай зеолита и чудодейното вещество в него – клиноптилолит. Невероятните истории на хора, преборили рак за дни, потокът от народ от цяла България към с. Бели пласт, където има залежи на зеолит и воден извор с филтрирана от скалата вода и всичко това с надеждата, че зеолитът ще излекува коварната болест. Някои обявиха това за лъжа, други все още вярват и редовно пият вода, пречистена със скалата. Всъщност ето каква е истината.

Зеолитът е силикат минерал, който в последните години привлича вниманието на редица учени. В природата съществуват повече от 200 вида зеолит. Най-често най-доброто за хората е в кристалния – клиноптилолит. За хората, не е токсичен, а това са го доказали многобройни лабораторни изследвания, направени в много известни световни университети. Български учени също са стигнали до този извод.

Клиноптилолитът (вещество в зеолита), попадайки в организма е много ефективен, твърдят учени, които са работили над изследванията. Той внася в клетката много хранителни вещества, а и помага за евакуирането на вредните вещества. Освен за вътрешна се използва и за външна употреба, тъй като учените са доказали неговото действие над кожата.

Често хората консумират вода, престояла 8 часа в камъни зеолит, други от него правят маски, които втриват в кожата. Той е ефективен за ускоряване на зарастването на рани, при външна употреба, а при вътрешна употреба учените твърдят, че подобрява имунитета, подобрява храносмилането и оказва влияние върху намаляване на нивата на кръвната захар. Освен това някои от учените твърдят, че зеолитът е добър и за регулиране на кръвното налягане, проблеми със сърцето и намаляване на нивата на триглицеридите и холестерола.

зеолитВеществата в зеолита са естествен антиоксидант, а учените препоръчват на хората, вместо вземане на синтетични мулти витамини, особено на спортистите, които търпят тежки физически натоварвания. Изследванията показват, че зеолитът при спортистите е много ефикасен, освен че неутрализира свободните радикали, подобрява физическата издръжливост.

Зеолитът е един много важен антиоксидант, пази здравето на всички клетки в организма, но за това е необходимо да се спазват всички правила за неговата умерена консумация. Зеолитът може да консумират и бременни жени, тъй като се е доказал, че няма вреден ефект върху плода.

За съжаление няма ясни и категорични изследвания за въздействието му върху злокачествени образувания и никой не може да каже със сигурност, че лекува рак. Но пък може със сигурност да се каже следното: зеолитът е полезен за вашето здраве в много аспекти: сърце, бъбреци, отделителна система, имунитет и още много. Както се казва, не действа при всеки, но при повечето. Затова не пречи да пробвате. 

Как се употребява: трябват ви камънчета от скалата зеолит. В България доста търговци се усетиха навреме и започнаха да продават пакетирани блокчета от зеолита, така че, ако не ви се ходи до с. Бели пласт, където може да си вземете от земята до природния феномен “Каменните гъби”, просто си закупете от някой магазин за здравословни храни. Тези камъни трябва да се сложат в бутилка вода (на опаковките обикновено пише колко количество вода), средно 3-4 литра и да престои самата вода с камъните 8 часа. След това се пие през целия ден. Когато водата свърши, се долива същото количество. Така това се повтаря 3 месеца, след което камъните се сменят с нови.

 

2 thoughts on “Зеолит – за здраво тяло и силен имунитет”

  1. Добре, че попаднах на статията, за да си “напомня”, че трябва пак да заредя зеолит. Правила съм 2 курса по 3 месеца. Поводът – атопичен дерматит. Не знам,помогна ли ми, защото използвах много неща (природосъобразни само) и в крайна сметка…не знам кое точно допринесе за оздравяването. Може би…всичко накуп?!.Но, за превенция мисля, че няма да е зле да изкарам 3 месечно “зареждане”…точно преди пролетта, когато АД се “отприщава”.

  2. Моля , с внимание при твърде голяма сухота в организма ! ( дисбаланс вата доша )- може да влоши нещата ! ( личен опит )

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *