Какво е модерно да се пие това лято по заведенията

Да, ДОМАТЕН ФРЕШ

 Доматите често се използват за салати, ястия и сосове и съдържа богат набор от полезни вещества. А знаете ли, че фрешът от домати ви дава най-много от тях? Вкусът също не е за подценяване и е похвално, че все повече заведения и барове го предлагат в менюто си.
В тази статия няма да говорим за това колко е „готино“ и „гъзарско“ да си поръчаш малко питие с фреш от домати или за това как се прави (няма какво да се обеснява). Трябва да ви кажем, че леко ви метнахме със заглавието 🙂 Но за добро! Просто искаме да ви осведомим за НЕВЕРОЯТНИТЕ ползи, които фрешът от домати (и въобще доматите) ви носят за здравето. И така и така вече започнахте да четете, продължете надолу, за да разберете фактите и ви обещаваме, че ще се замислите.

Сокът от домати съдържа невероятно много активни съставки и ако го пиете редовно, ще почувствате огромни ползи за вашето здраве.доматен фреш

Богатство от витамини 

Свежият доматен фреш е отличен естествен източник на витамини А и С. Чрез редовна консумация, ще предотвратите появата на заболявания, които са свързани с инфекции, ще засилите имунната система и ще поддържате здравето на зъбите и костите.

Намалява холестерола

Поради неправилно хранене, все повече хора имат повишен холестерол в кръвта. Сокът от домати е богат на фибри, които повишават нивото на добрия холестерол, а намалява нивото на лошия, благодарение на наличието на ниацин.

Елиминира токсините

За съжаление, нашето тяло с течение на времето става склад за токсини и отрови, които се набавят чрез храната. Доматът съдържа хлорин и сяра, които подпомагат работата на черния дроб и бъбреците. Затова доматите са най-добрите, когато става дума за детоксикация.

Стимулира работата на червата 

Милиони хора по света имат проблем с изхождането. Ако и вие имате проблем с перисталтиката, фрешът от домати ще ви помогне.

Помага при отслабване

С редовната консумация на сок от домати се подобрява хидратацията на организма, а влакната, които са много в сока, дават чувство на ситост, което помага, ако сте на диета. Също така, снабдява организма с хранителни вещества и така гарантира правилното функциониране на всички метаболитни процеси в организма.

Предпазва от сърдечни заболявания

Доматът е богат на витамин В6, така че сокът му е най-доброто средство за профилактика, когато става дума за болести на сърцето. Смята се, че витамин В6 разбива хомоцистеина – аминокиселина, която уврежда кръвоносните съдове и води до болести на сърцето.

Унищожава свободните радикали

С пиене на чаша доматен сок на ден се предотвратява появата на свободни радикали в организма. Свободните радикали са много вредни молекули, които в крайна сметка могат да доведат до появата на рак. Тъй като доматът е отличен естествен източник на антиоксиданти, той предотвратява появата и действието на свободните радикали.

Предотвратява появата на рак

Домат е отличен източник на ликопен, който предотвратява появата на няколко вида рак, включително рак на белите дробове, рак на гърдата, рак на простатата, рак на червата и рак на панкреаса. Всичко това е сигурно достатъчно, за да започнете да пиете по една чаша доматен сок всеки ден.

И така, следващият път, когато отидете в някой приятен бар и искате да покажете, че за вас е важно как изглеждате, как се чувствате и че се грижете за здравето си, поръчайте си фреш от домат. Проста психология! Противоположния пол харесва, когато цените здравето си. Че нали е модерно сега. А и този цвят на фреша...

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *