При полова немощ при мъжете – АРГИНИН

Каквото и да си говорим, на всеки се е случвало. Няма да задълбаваме дълбоко темата, защото ще го направим в друга публикация. Тук ще говорим само за аргинина и неговото мощно въздействие върху мъжката полова система.

Някои данни сочат, че аминокиселината аргинин може да помогне за подобряване на притока на кръв в артериите към сърцето. Това може да подобри симптомите на запушени артерии, болка в гърдите или стенокардия, както и на исхемична болест на сърцето. Въпреки това, до този момент няма данни за това как в дългосрочен план използването на аргинин засяга холестерола или здравето на сърцето.

За половата сила при мъжете, обаче, много изследвания показват, че аргининът действа. Недостатъчен кръвоток е основна причина за непълна ерекцията при мъжете.
Доказано е, че аргининът подобрява притока на кръв към гениталиите, като разширява кръвоносните съдове и помага на пениса да се увеличи до пълния си капацитет и по този начин увеличава размера, твърдостта и честотата на ерекцията. При жените ефектът е насочен към сексуалното удоволствие – увеличава се в пъти повече.

Къде има АРГИНИН? Хората не се колебаят понякога и посягат към хранителните добавки. С тях не се гарантира, обаче, пълното усвояване на аминокиселината. Най-добре е тя да се поема от храната, богата на протеини: свинско, телешко, пилешко, пуешко и млечни продукти. Но по-добрите възможности за избор от протеиновите храни са морските дарове – риба тон, сьомга, писия, пъстърва, тилапия и консервирани аншоа.

Разнообразие от растителни храни също осигуряват аргинин. Някои от най- добрите решения са соя, тиквени семки, сусам, фъстъци и орехи. Вие също така ще го получите от сладки зелени чушки и спирулина на морски водорасли. Храни като киноа, овес и пшеничен зародиш доставят също богат ресурс на аргинин.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.