Разликите между мъжа и жената…

Супержена и суперменМъжете и жените: какви са разликите?

 

Да, жените не разбират картите, а мъжете никога не слушат. Жените постоянно мислят за дрехи и обувки, а мъжете се интересуват само от футбол. Когато говорим за мъжете и жените има много клишета. Но знаете ли какви са реалните различия между мъжете и жените?

1. Сред най-очевидните разлики между мъжете и жените са физически различия, размера на тялото и пропорции. Като цяло, мъжете са около 10 сантиметра по-високи, отколкото жените. В допълнение, ръцете на мъжете са по-дълги, а вътрешните органи са много по-големи от женските.

2. Като цяло, мъжете имат по-големи сърца(в буквалния смисъл на думата), отколкото при жените, т.е. по-ефективни дробове и сърдечно-съдова система. Тази разлика се вижда предимно в състезателните спортове. В спортовете за издръжливост мъжете имат биологично предимство.

3. Мъжките полови хормони водят до  най-големи разлики между двата пола. Благодарение на много по-високите нива на тестостерон, мъжете имат по-дълбок глас, увеличено окосмяване на тялото, повече мускулна маса и по-малко телесни мазнини.

4. Мъжете трупат мускули и губят мазнини по-бързо, отколкото жените чрез физически тренировки. Най-силният капацитет за мускулно развитие е между 20 и 30 години. На този етап от живота, мъжете са около два пъти по-приучавани, отколкото жените.Мрежа

5. Не може да се потвърди със сигурност дали мъжките полови хормони са отговорни и за по-голямата степен на агресивност при мъжете, отколкото при жените.  Както и да е, актовете на насилие като изнасилване, нападение или убийство, се извършват по-често от мъжете, отколкото от жените.

 

6. Мъжкият мозък е около 2% по-голям и 12% по-тежък от женския, въпреки че масовото съотношение на мозъка спрямо размера на тялото е същото и при двата пола. Все пак, кората на главния мозък на мъжкия мозък има 16% повече неврони от женския.

7. Жените са по-чувствителни и повече показват жестове и мимики към другия човек в разговор поради различната мозъчна структура. Много жени са по-емоционални от мъжете и показват своите чувства по-ясно.

8. Статистически, мъжете се ориентират по-бързо в непознато пространство от жени, например в чужд град. Те могат не само да се учат на маршрути на карта с по-малко грешки, а и като цяло могат да изчисляват разстоянията по-точно.

9. Но ако трябва да се помнят текстове или други писмени работи? Статистически, жените са по-добри от мъжете. Те помнят имената, номерата или съдържанието на даден текст доста по-бързо и лесно. Ето защо в училище отличниците са най-вече момичетата.

10. Жените като цяло имат по-фина и по-еластична кожа, отколкото мъжете. Това е така, защото на жените им е нужно физиологически при бременността. Недостатъкът е, че жените са склонни да развият целулит и стрии по-често, отколкото мъже.

11. Женската уретрата (пикочният канал) е около 3-5 сантиметра, а мъжката- 20-25 см. Уретрата на мъжа следователно е пет пъти по-дълъг от този на една жена. Поради голямата дължина на мъжката уретра, мъжете са по-защитени от инфекции на пикочните пътища, отколкото жените.

12. Жените живеят средно с почти пет години повече, отколкото „силният пол“. Очакваната продължителност на живота за мъжете е около 77 години, докато жените достигат средно 82 години в световен мащаб (в нашата страна нещата са малко по-различни). Много фактори влияят на тази разлика. От една страна, фактът, че предимно мъжете са пушачи, а от друга- мъжете злоупотребяват с алкохола повече от жените.

13. Жените ходят на лекар по-често от мъжете и отсъстват по-често от работа. Мъжете от своя страна консумират повече лекарства и добавки.

1 thought on “Разликите между мъжа и жената…”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.