Слабо известни факти за НАРКОТИЦИТЕ

cocaine-396751_1280

Хората употребяват наркотици още от древни времена. Употребата е започнала преди две хиляди години. Първите “наркомани” са древните гърци и турци. Те са се дрогирали с Маково семе като са го използвали за да „общуват” с боговете чрез специални ритуали.

В някои древни народи под въздействието на наркотици са били извършвани убийства и кръвосмешения, които по-късно, за да бъдат оневинени така наречените „божи хора”, са превръщани в традиции и системни ритуали. И сега злоупотребата с наркотици продължава да бъде огромно предизвикателство за човечеството. Подобряват се технологиите и с тях се подобряват методите за производство на наркотици, изобретяват се нови и разпространението им вече е навсякъде, където потърсиш. Но тук няма да се коментират познатите теми, свързани с употребата на наркотици и вредата от тях.

Запознайте се със съвсем неизвестни факти за наркотичните вещества и техните аналози:

Слабо известни факти за наркотиците:
• Преди няколкостотин години, канабисът е владеел силно леката промишленост. Той е отличен заместител на памука. Някои търговци мечтаели само за него, защото не всеки е имал достъп до растението поради високата цена.
• От 1631 до 1800 год. канабисът е бил “твърда валута” за сделки, продажби и за плащане на (забележете) данъци. Разменяли са се стоки, като еквивалентът им се е изразявал в количество канабис.

•Джорд Вашингтон сам признава, че е лекувал зъбобол с марихуана.
• В развитите страни, по-голямата част от наркоманите( 87%) са “твърди” наркомани, което ще рече, че са пристрастени към хероин и кокаин.
• Световната здравна организация е признала тютюнопроизводителите за основните врагове на наркотиците (лично според мен- абсолютен абсурд).
• Въпреки че марихуаната е легализирана в Холандия, тя една от държавите с най-ниските нива на ползване. Смъртността също е много ниска вследствие на употреба на наркотици.
• Бебета, родени от тялото на наркоманка, при раждането имат малко тегло, както и различни видове увреждания на мозъка.
• 42% от наркоманите умират в резултат на употребата на психоактивни вещества, 13% от предозиране, самоубийство -3%.
• Средната възраст на хората, които умират в резултат на прекомерно високи дози, е 25-30 през 2014г. По време на „еуфорията” завършва животът на 7%.
• Едновременният прием на алкохол и кокаин произвежда токсини, които причиняват смъртта в стотици случаи и то най-често, защото хората получават инфаркт.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *