Спете голи и ще отслабнете.

Ето защо трябва да спите голи:

Според нова публикация в HuffingtonPost, ако редовно спите голи, ще намалите мазнините върху корема.

Блогърката и журналистката за списание The science of you, Джиджи Енгъл, стигнала до извода, че е най-здравословно да се спи без никакви дрехи по вас. Ето какво казва тя:

“Откакто се помня, винаги спя гола. Никога не го намирах за странно или необичайно, а напротив. Просто е удобно, а и не трябва да давам пари за пижами. В крайна сметка, има ли нещо по-красиво от самото чувство на свобода?” Въпреки това, според статистиката от 2012 г., изглежда, че повечето хора не се възползват от такъв вид свобода, защото само 14% от хората по света спят голи. Всички тези хора грешат, защото “голият сън”е абсолютно фантастичен. Подкрепя чувството на щастие, подобрява качеството на съня и ви прави по-привлекателни за противоположния пол.

Според Американската академия за здраве, температурата на тялото е най-естествена, точно когато спите голи. Когато си носите нощница или пижами, всъщност увеличавате естествената температура на тялото, а именно това води до безсъние. Когато спите голи, просто се чувствате добре в собственото си тяло, което увеличава самочувствието, а с това сте и по-привлекателни за противоположния пол. Има ли по-хубаво чувство, когато сутрин се приближите с вашето голо тяло до партньора си? Такива утрини обещават фантастичен ден. Спането голи е и едно от решенията при безсъние. Но ето я и ползата, за която пишем:

Ще намалите корема

 

Според публикацията в HuffingtonPost, ако редовно спите голи, ще намалите мазнините в областта на корема, дори може да намалите и холестерола, защото по този начин стимулирате определени хормони и същевременно намалявате кортизола, известен като хормон на стреса.

Пригответе се за много повече секс

Ако спите голи, вероятно ще правите много повече секс. Съдейки по думите на Дженифър Ланхда, тези твърдения са много логични, защото когато спите голи, всъщност насърчавате секса, а връзките, които изобилстват със секс обикновено са много щастливи и здрави.
Сексът стимулира създаването на окситоцин, “хормона на любовта”, който предзвикува чувство на привързаност и удоволствие, а най-интензивно се отделя по време на оргазма. Така че, на работа!

Не трябва задължително да вземате душ сутрин

Ако не носите пижами, няма да се потите през нощта и няма да имате необходима нужда от душ сутрин. Освен това, вероятно ще запазите и прическата, защото, когато се потите и косата бързо се омазнява.

Източник: HuffingtonPost

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *