Упражнение за подмладяване

Упражнения за подмладяване – има доста научни доказателства, че движението и активността карат тялото ни да забави по естествен начин стареенето. Но чували ли сте тази история?

Подмладяване с едно единствено упражнение…

uprajneniq-za-podmladqvaneКогато при академик Микулин, прочут руски авиоконструктор, производител на турбореактивни двигатели, започнали проблеми със здравето (получен инфаркт), той започнал да разработва методи, които биха му позволили по-дълъг и по-пълноценен живот.

Академик Микулин изобретил гимнастика (упражнение), която се състои от просто движение и учудващо това дало страхотен резултат.

Тази техника ефективно подобрява циркулацията на кръвта, предотвратява запушването на кръвоносните съдове и нормализира кръвното налягане. Също така се подобрява и работата на мозъка: от чувството на тежест в главата не остава и следа.

Упражненията на руския учен за подмладяване и за прочистване на кръвоносните съдове са помогнали на хиляди болни от разширени вени.

Тази гимнастика е особено полезна за хора, които на работното място трябва да седят с часове седнали. Те се препоръчват дори и за тези, на които им е забранено бягане или бързо ходене.

Тайната на дълголетието:

uprajneniq-za-podmladqvane-1Неговият метод е много прост: трябва да се повдигнете на пръсти, така че петите да са на около 1 -5 см от пода, а след това рязко да се спуснете и по този начин да почувствате лек удар, какъвто се чувства при бързо ходене или тичане.

 

След 30-ина упражнения, които се извършват по едно в секунда, следва пауза от 5-10 секунди. Тоест 30 повторения с почивка между сериите от 5-10 секунди. Общо – 2-3 серии.

Упражненията могат да се правят навсякъде – у дома или докато разхождате, но все пак, няколко пъти дневно. Не трябва да се стараете да повдигате петите си по-високо от 5 см, защото вместо положителния ефект, може да се стигне до излишен стрес и умора в краката.

Мнението на проф. Микулин е, че това упражнение поддържа организма в добра форма, забавя стареенето, изхвърля оксидансите и е чудесна превенция от тромбофлебит, инфаркт на миокарда и инсулт. Удивително просто – една семпла тренировка, а толкова много ползи.

Това, че този учен е влязъл в живите легенди заради своето стоманено здраве (за което е започнал да се грижи след 50-тата си годишнина заради преживян инфаркт), е достатъчен повод да опитате и вие!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *