Упражнения за изгаряне на мазнини по гърба

Мазнините по гърба са по-скоро проблем при жените. Натовареното ежедневие и нездравословното хранене кара телата ни да се трансформират в едни доста дебелички топченца. Мазнините се трупат най-вече в коремната област, а при жените са най-видими по бедрата, корема и ръцете (зависи от типа тяло).

Но напоследък виждам доста често по улиците как се разхождат жени с натрупани мазнини по гърба. Сега е време за бански, дрехи, с които се виждат сутиените, и е изключително отблъскващо, когато от стегнатите презрамки изпъкнат сланинките по гърба.

Предлагаме ви решение, което не е свързано с диети. Упражнение, което ще накара гръбните мускули да поработят, но не до там, че да развиете гърба на културист, което според някои е грозно за жени, а просто ще ги оформят и най-важното -> ще премахнат трайно мазнините от тази област.

1. Ако тренирате във ФИТНЕС зала:

мазнини по гърбаПодобен тип “гладиатор” – фитнес уред с два разпределителя на тежестта рядко се среща в по-малките фитнес зали. Ако няма такъв във вашия фитнес, може да използвате уред, на който може да се дърпат тежести от два разпределителя на 1 тежест. 

Как се прави: кръстосайте ръцете и хванете лявата хватка с дясната ръка, а дясната хватка съответно с лявата ръка(А). Издърпайте пред гърдите едновременно, а лактите да застанат до тялото, но не и да отидат зад него(В). Повторете 8 пъти.

2. Ако тренирате ВКЪЩИ:мазнини по гърба

За целта ви трябват ластици. 

Как се прави: движението на ръцете е абсолютно същото като при упражнението № 1

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *