4 стъпки за прочистване на белите дробове (№ 1)

Почистването на белите дробове позволява да освободите този важен орган от катран и токсини, да намалите риска от инфекции и рак, да увеличите капацитета и да подобрите общото здраве на дихателната система.

Почистване на белите дробове особено се препоръчва на активните и пасивните пушачи и хората, които живеят в райони с мръсен въздух. Има четири основни методи, с чиято помощ можете да изчистите  белите дробове. Вижте № 1:

1. Упражнения за дишане

 Упражненията за дишане са един от най-добрите начини за почистване на белите дробове. Ако сте запознати с останалите ни статии, вече знаете, че според нас това е една от най-добрите тренировки за здраво тяло. Не става дума за обикновеното „дълбоко“ дишане, а за специален вид упражнения, които позволяват детоксикация на белодробните крила. Ето едно примерно такова:
Това упражнение старателно ще почисти белите дробове, но е необходимо да го правите сутрин, когато въздухът е свеж и чист, за да ви гарантира чудесно начало на деня.

1. В изправено положение се отпуснете и изпънете ръцете настрани, а краката леко раздалечени.
2. Няколко пъти дълбоко дишайте и издишайте през носа.
3. Сега дишайте през носа и бавно издишайте през устата, докато не издишате всичкия въздух. Но не спирайте тук, защото в действителност, в белите дробове винаги остава още малко въздух и така, той винаги остава там непроменен, докато ние дишаме. Сега, накарайте вашата диафрагма да се измести и да премахне това малко количество въздух: няколко пъти издишайте със звуковото „ха … ха … ха“, докато да почувствате, че в белите дробове наистина няма повече въздух. В този миг ще почувствате как корема се прибира навътре.
4. През носа, бавно дишайте свеж, чист въздух в празните бели дробове.
5. Напълнете белодробните крила до края, а след това задръжте въздуха 5 секунди (бавно бройте 1 … 2 … 3 … 4 … 5). В този момент, кислорода ще е изпълнил дробовете и всяка клетка в организма.
6.Повторно издишайте през устата, докато изпразните целия въздух и повторете „ха … ха … ха“, за да изгоните и останалия въздух от белите дробове.
Върнете се на стъпка 4.

Повторете упражнението няколко пъти. Освен, че пречиства белите дробове, това упражнение ще ви осигури и твърд и плосък корем. Вижте друг пример за подобно упражнение.

Ако усетите болка при упражнението, спрете и повторете когато болката отмине.

Към метод № 2 и 3→

Към метод № 4→

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *