4 стъпки за прочистване на белите дробове (№ 2 и 3)

Почистването на белите дробове позволява да освободите този важен орган от катран и токсини, да намалите риска от инфекции и рак, да увеличите капацитета и да подобрите общото здраве на дихателната система.


Почистване на белите дробове особено се препоръчва на активните и пасивните пушачи и хората, които живеят в райони с мръсен въздух. Има четири основни методи, с чиято помощ можете да изчистите белите дробове. Вижте № 2 и 3:

2. Инхалации с етерични масла

Редовно (2-3 пъти седмично) правете инхалации с етерични масла: евкалипт, мента, розмарин или мащерка. Тя ще ви помогне бързо да изчистите белите дробове от токсините и излишната слуз. За такава инхалация не е необходимо да купувате специализирано устройство.

Просто загрейте вода в тенджера и в него добавете няколко капки натурално етерично масло. Вдишвайте от топлата пара, която веднага ще подейства приятно и отпускащо и така ще улесни проблемите с дишането. Може да се използва и при грип, простуда, бронхит, ларингит и други респираторни оплаквания.

 


Ябълка, усмивка3
. Променете храненето си

Като всяко прочистване на организма, така и почистването на белите дробове включва корекции в храненето. Здравословно хранене е много важно, защото задвижва естествените механизми за почистване на тялото и укрепване на имунитета. По време на прочистването се препоръчва повишен прием на течности (вода, плодове и зеленчуци).

Някои хранителни продукти са от особено значение за здравето на белите дробове:

Лютата храна, каквато са лютите чушки помагат в разграждането на излишните секрети в белите дробове и въобще в организма. Именно затова, когато ядете люта храна, може да ви тече носа. По същия начин лютата храна действа и върху излишните секрети и катран в белите дробове и помага за тяхното елиминиране. Лютата храна има и други предимства… вижте тук
Вода: Да, обикновената вода е най-доброто средство за прочистване на организма! Опитайте се да не пиете газирани напитки, кафе или алкохол
, обаче. Дайте предимство на обикновената чиста вода. Добрата хидратация е от решаващо значение за здравето, тъй като ускорява процеса за прочистване на организма от токсини.

Лук: Тази универсална храна е богата на много важни нутриенти. Предотвратява появата на много болести, включително и рак, и инфекции на белия дроб, помага за разграждането на мръсотиите и изхвърлянето на токсините от организма.

Към метод № 1→

Към метод № 4→

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *