във форма през лятото

5 Начина да Останеш във Форма през Лятото

Всички искаме да изглеждаме и да се чувстваме добре, особено в летния сезон! Но след като дойде лятото, хората излизат от рутината си, започват да ходят на почивки и да не спазват режимите, които следват. Мотивацията се изпарява и на преден план идва нездравословният начин на живот, включващ бърза калорична храна и липса на активно движение и спорт. И това е съвсем разбираемо, защото летните месеци се свързват с отпуски и забавления. Но има ли начин да бъдем във форма през лятото и същевременно да се забавляваме и да се възползваме от топлото време?

Добра форма през лятото

Най -хубавото на лятото е, че температурите позволяват да правите много неща на открито, на плажа или във водата. Подбрахме 5 начина да останете във форма това лято като същевременно се забавлявате!

във форма през лятото плуване

5 начина за запазване на формата през лятото

  1. Разходката на открито винаги е по-приятна от ходенето на пътека във фитнеса. Възползвайте се от приятното сутрешно и вечерно време и ходете и се връщайте пеш от работа. Карането на колело до работа също е опция. Изберете маршрут през парк или алея без автомобили наоколо. Вечерните разходки с приятели или със семейството също са прекрасна опция.
  2. Плувайте в басейна или в морето. Плуването е един от най-комплексните спортове, защото тренира и тонизира цялото тяло. Също така плуването изгаря много калории и е страхотно кардио. Допълнителен бонус е релаксирането на съзнанието и психиката по време на плуване.
  3. Забавлявайте се, практикувайки водни спортове! Независимо дали става въпрос за гребане, уиндсърфуейкборд, каяк или водни ски, има много забавни водни дейности, които можете да практикувате с приятели и семейство, които също така ще ви поддържат във форма!
  4. Правете тренировките си на открито ! Фитнесът у дома или в залата може да бъде прехвърлен и навън. Всички упражнения, които не изискват тежести или допълнително оборудване, могат да бъдат правени в парка, планината или в алеята пред блока. Вижте тази 8-седмична програма, която може да правите на открито.
  5. Храната. От изключително значение е да продължите със здравословното нискокалорично хранене. Но за да се чувствате пълноценно по време на почивката си, спазвайте диетата си на 90%. Това ще рече, че може да си позволявате по малко пържени картофки от време на време или да хапнете 1 сладолед на плажа. Важното е да не прекалявате и основните хранения да са режимни, с равномерен калориен прием, съдържащи балансиран прием на протеин, въглехидрат и мазнини.

Ще се включите ли?