5 основни заблуди за хранене при отслабване

Хранене при отслабване

За тази тема има огромен материал информация в публичното пространство. Но има няколко доста важни правила, които трябва да запомните при Вашето хранене при отслабване. Те са по-скоро заблуди, които за голямо съжаление се съдържат в множество хранителни режими за загуба на тегло, но със сигурност те трябва да бъдат „разбулени“.

Вижте няколко добри диети за отслабване →

Кои са 5-те основни заблуди при храненето

1. „Кофеинът помага за отслабването.“

Изследванията са единодушни – кофеинът има диуретично действие, но в никакъв случай не е средство за отслабване.

2. „Ако пием повече вода, отслабваме по-бързо“

Водата регулира телесната ни температура, помага за отделянето на ненужните вещества и снабдява клетките с хранителни съставки и кислород. За отслабването обаче не бива да се разчита само на водата.

3. „По време на диета спокойно можем да пием сокове“

За предпочитане е да ядем плодове. Засищат по-бързо и снабдяват организма с безценни целулозни влакна. Освен това, голямата консумация на сокове означава поемане на голямо количество прости захари, което не помага на отслабването и дори напротив – пречи.

4. „Шоколадът е вреден“

Тук заблудата е голяма! Набеденият шоколад спокойно може да намери място в правилен хранителен режим – малък интервал между храненията, балансирано поемане на мазнини и изобилие от плодове и зеленчуци. Не забравяйте, че шоколадът съдържа силни антиоксиданти. Разбира се, тук става въпрос за шоколад с над 70% съдържание на какао. Поменете, че няма добри и лоши храни, има само добър и лош режим на хранене. Още за шоколада ->

5. „Нискомаслените храни нямат калории“

Много нискомаслени продукти съдържат голямо количество прости захари, за да компенсират блудкавия си вкус. Това ги превръща в калорична храна, която все пак е по-лека от естествения маслен продукт, но способства на напълняването.


 

Запомнете също така, че здравословното хранене трябва да се превърне във Ваша рутина. То не е част от хранителен режим за отслабване/напълняване, който има временен характер, а след него се връщате към обичайните си вредни навици.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.