Dry Brushing – за красива и здрава кожа

Какво е  Dry Brushing?
“Сухото четкане” по-известно като Dry Brushing е лесен, бърз и евтин метод, с който се сдобиваме със здрава, бляскава и гладка кожа. Dry Brushing подобрява кръвообращението, като това води до по-добро движение на лимфните течности, а това предотвратява задържането на течности, появата на стрии и най-важното на целулит.

д

Как се прави  Dry Brushing?
Както си идва от името “сухото четкане” е процес, при който обтриваш тялото със специална четка, която премахва мъртвата кожа. Може да използвате четката върху цялото тяло, като наблягате на проблемните зони- бедрата, дупето, паласките. Dry Brushing помага и при епилирането, ако правите “сухото четкане” преди да епилирате кожата си, ще предотвратите появата на враснали косъмчета, а кожата ще остане гладка за по-дълго време.

Важното за Dry Brushing е, че се извършва по посока на лимфния поток, тоест от долу на горе, започва се от глезените и се четка нагоре към бедрата, като дупето го четкате с кръгообразни движения. След това се преминава към корема, който се минава с леки кръгообразни движения. След това минаваме на ръцете, отново по същия начин от китките към горната част на ръката.
Нормално е да има леко зачервяване на кожата след процедурата, но все пак е важно да се каже, че не трябва да се прилага сила при сухото четкане. Обикновено след Dry Brushing е хубаво да се вземе душ/ вана, а след това използвайте хидратиращ крем/лосион/ масло за тяло.
Ако сте нови в Dry Brushing-а не го правете повече от 2-3 пъти в седмицата, но ако ви се отразява добре, не пречи да стимулирате кръвообращението си ежедневно.

Коя четка е най-подходяща?
Важното за четката за Dry Brushing е, че трябва да е от естествени косъм.

Автор: Снежана Атанасова

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *