30-Дневно Предизвикателство – Коремни Преси, Планк, Клек

Тренировките не винаги са най-приятната част от пътят към по-здравословен начин на живот. Но е важно да се погрижим за тялото си, не само, за да изглеждаме по-добре, но и да се чувстваме енергични и здрави. А тренировъчните предизвикателства действат изключително стимулиращо и мотивиращо, защото те подтикват да постигаш все по-добър резултат с всеки изминал ден, докато оформяш тялото си.

Ето защо създадохме едно 30-дневно предизвикателство, включващо 5-те най-ефективни упражнения за оформяне на проблемните зони на тялото – дупе, крака, корем и ръце. Ще се включиш ли?

30-дневно предизвикателство – коремни преси

предизвикателство коремни преси

Коремните преси са изключително ефективно упражнение за стягане и оформяне на коремните мускули. Как се прави: легнете по гръб, свийте колене и подпрете главата с ръцете. Повдигайте торса бавно и контролирано към коленете и нагоре.

30-дневно предизвикателство – планк

планк предизвикателство

Упражнението планк на лакти стяга цялото тяло и тренира издръжливостта.

30-дневно предизвикателство – клек

клек предизвикателство

Най-доброто упражнение за стягане на седалището и бедрата. Дръжте гърба изправен, а коленете прибрани назад.

30-дневно предизвикателство – седеж на стена

седеж на стена

Нека бедрата да горят! Това упражнение е изключително подходящо за стягане на горната част на краката и трениране на издръжливостта.

30-дневно предизвикателство – лицеви опори

лицеви опори предизвикателство

Лицевите опори тренират цялото тяло, но с акцент към горната част – ръце, гърди и рамо. Ако е трудно да правите класически лицеви опори, правете ги на колене. Важно е да държите лактите прибрани към тялото, а гърбът – изправен.